Mobirise Web Page Maker

Indiai vízum


Az Indiába utazó magyar állampolgároknak valamennyi beutazási forma esetén vízummal kell rendelkezniük. A rövid távú tartózkodást lehetővé tevő vízum érvényességi ideje 90 vagy 180 nap, ami Indiába való egyszeri vagy többszöri belépést tesz lehetővé.


Indiai vízum igénylése

Információk

A hosszú távú tartózkodást lehetővé tevő vízum érvényességi ideje a 180 napot meghaladja. Az útlevélnek 2 üres oldalt kell tartalmaznia a vízum kérelmezésekor és az Indiába való belépéskor még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Indiai vízumot a Budapesti Indiai Nagykövetségen lehet igényelni: www.indianembassy.hu.


Elektronikus vízum


Turizmus, családlátogatás, ismerősök meglátogatása, üzleti tárgyalás, rövid idejű gyógykezelés, céljából 2015. augusztus 15-től kezdődően elektronikus vízum (e-Tv) is igényelhető magyar állampolgárok számára is a következő honlapon: https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html


Az elektronikus vízumot a tervezett érkezés előtt minimum 4 és legfeljebb 30 nappal lehet igényelni, a vízum a belépéstől számított 30 napig érvényes. Ennek a vízumnak az érvényességi ideje nem hosszabbítható meg. A vízumot az online regisztrációt követően kizárólag az alábbi nemzetközi reptereken lehet felvenni az előre kinyomtatott regisztrációs igazolás bemutatása, továbbá a beutazó turista biometrikus adatainak rögzítése mellett: Ahmedabad, Amritsar, Bengaluru, Chennai, Cochin, Delhi, Gaya, Goa, Hyderabad, Jaipur, Kolkata, Lucknow, Mumbai, Tiruchirapalli, Trivandrum, Varanasi.


Különös figyelmet érdemes fordítani az Indiába való belépéskor, még a határellenőrzésnél arra, hogy útlevelébe elhelyezésre került-e a

beléptető bélyegzőlenyomat. Ennek hiánya a későbbiekben rendkívül megnehezítheti az országból való kilépést, előfordulhat, hogy illegális tartózkodás miatt büntetőeljárás indul a külföldi ellen.


Felhívjuk szíves figyelmét arra, hogy indiai egyes szövetségi államinak területére, illetve azok egyes térségeibe való belépés előzetes engedélyhez kötött. A belépést szolgáló engedélyt az idegenrendészeti hatóság vagy a belügyminisztérium adja ki. Erről részletesen a következő honlapon tájékozódhat: www.boi.gov.in/content/restricted-protected-area.


A nemzetközi repülőtéri tranzitálás vízummentes.

Indiai vízumok

Árak és szükséges dokumentumk

Tranzit vízum

Egyszeri utazásra, legfeljebb 3 napos indiai tartózkodásra, (a repülőjegyen vagy vonatjegyen) megjelölt időtartamra jogosít abban az esetben, ha egy másik országba kívánnak tovább utazni.

Szükséges dokumentumok:
• útlevél
• kitöltött vízumkérdőív
• 2db színes fénykép (5cm x 5 cm-es méretű igazolványkép, fehér háttér)
• repülőjegy
• személyi igazolvány másolata

Vízum díja: 7 950 Ft


Indiai vízumkérdőív letöltése

Üzleti vízum

Az üzleti vízum egyszeri/többszöri belépésre kérhető és 3 vagy 6 hónapos időtartamú tartózkodást engedélyez.

Az üzleti vízumot az utazás előtt legalább 10 nappal kell igényelni!

Az üzleti vízum igényléséhez személyesen meg kell jelennie a konzulátuson!


Szükséges dokumentumok:
• útlevél
• kitöltött vízumkérdőív
• 2 db színes fénykép (5cm x 5 cm-es méretű igazolványkép, fehér háttér)
• meghívólevél az indiai partnertől
• retúr repülőjegy
• bemutatkozó levél a magyarországi cégtől
• személyi igazolvány másolata
• lakcímkártya másolata

Üzleti vízum árak

• 3 vagy 6 hónap 29 700 Ft
• 6-12 hónap között (Maximum 1 év) 44 950 Ft
• 12-60 hónap között (több, mint 1 év, maximum 5 év)
74 650 Ft

Turista vízum

Indiai turista vízum legfeljebb 6 hónapos időtartamra igényelhető, és nem hosszabbítható.

Turista vízumot az utazás előtt legalább 7 nappal kell igényelni!

A turista vízum egyszeri belépésre jogosít fel.

Szükséges dokumentumok:
• útlevél
• kitöltött vízumkérdőív
• 2db színes fénykép (5cm x 5 cm-es méretű igazolványkép, fehér háttér)
• retúr repülőjegy
• személyi igazolvány másolata

Vízum díja: 16 450 Ft


Indiai vízumkérdőív letöltése



A  feltüntetett díjakon kívül 5 000Ft + ÁFA ügyintézési díjat számítunk fel.

Vízum ügyintézés miatt

kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

Magyarország nagykövetsége az Indiai Köztársaságban

A nagykövetség központi elérhetősége

Honlap 
www.mfa.gov.hu/emb/newdelhi

Cím
2/50-M Niti Marg,Chanakyapuri, New Delhi – 110-021

Telefon 
(00-91) (11) 2688-1135

Fax
(00-91) (11) 2688-6749

Ügyelet konzuli ügyekben, kizárólag vészhelyzetben, a nap 24 órájában:

Mobil
 0091-87-5030-3555 

A konzulátus központi elérhetősége

E-mail
consulate.del@mfa.gov.hu

Ügyfélfogadás vízumügyekben
hétfő 11.00-13.00 óráig

Ügyfélfogadás tartózkodási engedély iránti kérelem benyújtására
kedd, szerda és csütörtök 09.00-13:00 óráig

Egyéb konzuli ügyben
előzetes bejelentkezés alapján

Vajda Andrea
konzul

Konzuli kerület
India, kivéve a mumbai konzuli kerületeket.
Banglades, Maldív-szigetek, Nepál és Srí Lanka

Tudnivalók az országról


Hivatalos megnevezés: Indiai Köztársaság
Államforma: szövetségi köztársaság
Főváros: Delhi
Terület: 3 287 263 km²
Népesség: 1 263 200 000 fő (2014. nov. 30.)
Hivatalos nyelv: hindi, angol regionálisan még kb. 20 nyelv
Hivatalos pénznem: indiai rúpia (INR)
Időzóna: UTC+5:30